Praktisch

Als je kiest voor coaching starten we met een kennismaking en het verkennen van je coachvraag die de leidraad vormt van de bijeenkomsten.
Ik begeleid je bij het reflecteren op je werkervaringen en het behalen van je leerdoelen. Dat doe ik door het stellen van reflectieve vragen, het inzetten van reflectie- en werkmodellen en door verschillende werkvormen. 
We bespreken op welke manier je je opgedane inzichten gaat toepassen binnen je werk en je krijgt soms een opdracht mee om gericht aan een (sub)doel te werken. We bespreken regelmatig de vorderingen.

Reflectie & casuïstiek

Naar aanleiding van een coachsessie schrijf je een reflectieverslag. In je reflectieverslag beschrijf je welke ervaringen belangrijk voor je geweest zijn en welke betekenis die voor je hebben. Wat heeft de bijeenkomst je opgeleverd? En welke conclusies kan je daaruit trekken voor je professioneel handelen?
Daarnaast breng je naar iedere bijeenkomst actuele casuïstiek mee die je binnen de coachsessie wilt onderzoeken.

Meer lezen over coaching?

Wil je meer lezen over coaching? Of heb je nog geen goed beeld van wat coaching voor jou kan betekenen? Lees dan eens mijn blogs over supervisie. Daarin schrijf ik over de dagelijkse beroepspraktijk en wat je kan leren van een praktijksituatie. 

bezoek blog coaching

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of wil je overleggen over de mogelijkheden van coaching
Neem dan contact met mij op.

Contact opnemen