Coaching

Coaching

Bij coaching staat het ontwikkelen van specifieke beroepsvaardigheden centraal. Door middel van zelfreflectie, krijg je als professional meer inzicht in je opvattingen en overtuigingen. Je verkent daarmee je patronen en je normen en waarden. En je krijgt ook zicht op de wijze waarop deze factoren van invloed op je beroepsmatig handelen. Bij coaching vormt een situatie waar je niet tevreden over bent vaak het uitgangspunt. Ook kan een nieuwe of andere rol die je moet uitvoeren het uitgangspunt zijn.
Er wordt oplossingsgericht en resultaatgericht naar concrete verbetering of verandering toegewerkt.

Een coachingstraject start naar aan leiding van een concrete coachvraag. Er worden dan leerdoelen opgesteld die tijdens het coachtraject regelmatig getoetst worden. Ook worden er afspraken gemaakt over het aantal coachsessies.
Een coachtraject is individueel en vindt vaak op de werklocatie plaats, tenzij anders wordt afgesproken.

rope-1547731_640


Praktisch

Als je kiest voor coaching starten we met een kennismaking. Daarna gaan we in gesprek over je leerdoelen die de leidraad vormen van de bijeenkomsten.
Ik begeleid je bij het reflecteren op je werkervaringen waar je leerdoelen aan gerelateerd zijn. Dat doe ik door het stellen van reflectieve vragen, het inzetten van reflectie- en werkmodellen en door verschillende werkvormen. We bespreken op welke manier je je opgedane inzichten gaat toepassen binnen je werk. Daarbij bespreken we regelmatig wat de vorderingen zijn op dit gebied.

Naar aanleiding van een coachsessie schrijf je een reflectieverslag. In je reflectieverslag beschrijf je welke ervaringen belangrijk voor je geweest zijn en welke betekenis die voor je hebben. Wat heeft de bijeenkomst je opgeleverd? En welke conclusies kan je daaruit trekken voor je professioneel handelen?
Daarnaast breng je naar iedere bijeenkomst actuele casuïstiek mee die je binnen de coachsessie wil bewerken.

Meer lezen over coaching?

Wil je meer lezen over coaching? Of heb je nog geen goed beeld van wat coaching voor jou kan betekenen? Lees dan eens mijn blogs over coaching. Daarin schrijf ik over de dagelijkse beroepspraktijk, het ontwikkelen van beroepsvaardigheden en wat je kunt leren van je eigen praktijkervaringen

blog coaching

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of wil je overleggen over de mogelijkheden van coaching?
Neem dan contact met mij op.

Contact

Begeleiding voor professionals in zorgorganisaties en het onderwijs bij reflecteren op hun beroepsmatig handelen – om te leren van hun werkervaringen en te groeien in hun professionaliteit